Bra med pengar på annonser

Jag börjar tro på det här med att tjäna pengar på internet, så att jag så småningom slipper dra runt mellan en massa tillfälliga, och ofta dåligt betalda, jobb.
När jag först fick rådet av kompisar att försöka hitta mina inkomstkällor på nätet var jag ganska tveksam.
Skulle det verkligen gå att tjäna pengar här, så att man till och med kan försörja sig?
Att dra ihop några extra kronor på undersökningar och annat kan väl kanske gå. Men, en regelbunden inkomst?
Men, när jag började skriva artiklar fick jag en annan syn på saken. Jag upptäckte snart att det faktiskt går att tjäna pengar, bara man ligger i och letar upp jobben.
Men, när jag skrivit en hel massa artiklar om olika ämnen, började jag fundera över vad det egentligen var jag skrev för.
Och jag insåg att det mesta av mitt material var till för hemsidor, för att hjälpa sidornas ägare att tjäna pengar.
Skulle jag då inte kunna skapa en egen hemsida, när jag bevisligen klarar av att skriva artiklarna?
En sida där jag själv kan tjäna pengar, genom att skriva artiklar som lockar läsare.
Sagt och gjort.
Jag har fått igång min hemsida, och har samlat ihop ett hyfsat besökarantal. Men, för att verkligen kunna tjäna pengar på hemsidan måste jag försöka skriva en hel massa intressanta artiklar, så att jag kan locka ännu fler.
För naturligtvis kan jag få mer betalt för annonser om det är riktigt många läsare.
Det finns ju olika sätt att sälja annonser, och ett bra sätt tycker jag är att skaffa en sponsor.
Det finns sponsorer som betalar per visning av annonsen, medan andra betalar för varje besökare som klickar på annonsen, och alltså också besöker annonsörens hemsida.
Här kan det vara svårt att välja, men jag räknar med att, åtminstone till en början, försöka få annonser som ger betalt per visning.
Det finns flera affiliatetjänster där man kostnadsfritt kan registrera sig, och på så sätt få relevanta annonser till hemsidan.
Jag har valt att registrera mig hos flera av dem, för att kunna visa annonser från olika annonsörer, och så småningom kunna göra en utvärdering av vilka annonser som ger mig mest betalt. Vilka annonser som visas spelar mig egentligen ingen roll, så länge jag får betalt. Hos några av sponsorerna måste jag själv välja ut de annonser som ska visas, medan andra lägger upp annonser som passar hemsidans tema, utan att jag måste vara med och avgöra.
Det fungerar bra, och huvudsaken är att annonserna matchar ämnet på min hemsida, så att mina läsare hittar annonser som intresserar dem.
Jag har hittills bara använt mig av svenska affiliate-tjänster, men jag inser att det finns ännu mer pengar att hämta om jag också använder internationella annonser.
Än så länge har inte inkomsterna kommit upp i några hisnande belopp, men jag hoppas och tror att det bara ska gå bättre och bättre. Min sida är ju relativt ny, och har inte hunnit få så många läsare som jag hoppas den ska få inom en snar framtid.