Tjäna pengar på undersökningar

Att få ett fast jobb på heltid verkar vara omöjligt. Det blir några månader här och några där, men för det mesta får jag nöja mig med deltid, och det är väldigt svårt att få ekonomin att gå ihop. Framför allt blir det aldrig pengar över för sådant som är kul.
Att det går att tjäna pengar på internet får jag ständigt höra, men det är ingen av vännerna som kan tala om exakt hur jag ska göra.
Men, det är klart att det finns massor av sätt som skulle kunna ge några kronor.
Många hänvisar till undersökningar av allehanda slag, där man kan tjäna pengar om man deltar. Det är förstås ett enkelt sätt att dra in pengar, men jag har inte insett att det faktiskt finns så många undersökningar, och att det går att tjäna så mycket på dem. Själv har jag bara sett de vanligaste svenska opinionsinstitutens undersökningar tidigare, och de ger inte mycket om man är ute efter en inkomst. Några få kronor per undersökning i bästa fall, annars samlar man mest poäng.
Men, när jag började titta runt lite upptäckte jag att det faktiskt finns en hel del undersökningar där man kan få riktigt bra betalt för den lilla tid man lägger ner.
Marknadsundersökningar är mycket viktiga för alla företag, och via nätet når undersökningarna en publik över hela världen. Så om man ser utanför vårt lands gränser kan man hitta riktigt lönande undersökningar, där det ibland går att tjäna flera hundra för en enda undersökning. Det gäller bara att hitta undersökningar som riktar sig till en målgrupp där jag passar in. Att svara på dessa går ju snabbt och det de efterfrågar är mina åsikter. Lätt som en plätt. Det är ju faktiskt sånt man kan syssla med när man inte har annat att göra, och för det mesta tar inte en undersökning så lång tid.
Att jag inte sett dessa undersökningar tidigare berodde nog mest på att jag inte trott så mycket på att man skulle kunna tjäna pengar på riktigt bara genom att svara på frågor. Men, när jag kollat lite, och insett hur viktigt det är för olika företag att få reda på potentiella kunders åsikter och vanor, förstår jag varför det betalas så pass bra. Det skulle knappast gå att få ihop tillräckligt många svar om man inte belönade de som svarar på undersökningarna.
Och eftersom det företagen i grunden vill veta är vad jag gillar och skulle kunna tänka mig att köpa, så är det heller inte så svårt eller tidskrävande att svara på dessa undersökningar.
Men, vill man tjäna lite extrapengar på undersökningar gäller det att hålla sig till de företag som betalar i reda pengar. Där kan man få pengarna insatta på sitt konto, betalt via Paypal eller något annat betalningsalternativ. Hittar du företag som betalar i lotter, presentkort eller poäng är det inte de rätta undersökningarna för att tjäna pengar på. Jag letar efter de rätta undersökningarna och väljer förstås bara de som ger en lön värd insatsen, eller mer.